Olvasó

2006.12.28. 03:28

Busz még, amin ülök?

A Vasi Volán szolgáltatásaival kapcsolatban több észrevételem lenne. Az olvasóé a szó.

Vas Népe

A Vasi Volán szolgáltatásaival kapcsolatban több észrevételem lenne.

1. December 8-án délelőtt az elővételi pénztárnál kísérletet tettem menetrendi tájékoztató megvásárlására. A pénztáros hölgy közölte, hogy talán hétfőn megvehetem, mert még nem kaptak. Ekkor megkérdeztem, hogy vasárnaptól megváltozik-e a menetrend? Mikor tudom meg az esetleges változást? Mondta, arról nem tehet, hogy nincs tájékoztató, próbálkozzak az információnál. Ott sem tudták megmondani. De felajánlották, hogy vasárnap telefonon érdeklődhetek az esetleges változásokról. Két nappal a menetrend változása előtt miért nem lehet kapni tájékoztatót autóbuszok indulásáról?

2. A nemeskoltai buszon (EBP-899) legalább öt használhatatlan ülés van. (Törött vagy valami hasonló betegsége van.) Így azokon ülni nem lehet, mögötte szintúgy nem, mert az ülés az utas ölében lenne. Marad az a pár hely, vagy a drága bérletért állóhely. (Lehet, hogy még az állóhelynek is örülni kell 2006-ban? Ezt hívják szolgáltatásnak?) Ezen útvonal másik járata pedig egy ősrégi Ikarusz busz. Hova lettek e járat kényelmes, XXI. századi buszai? Ezt érdemeljük?

3. Az új ARC buszon a csuklórész nem balesetveszélyes? Nem csípődhet be egy gyermek keze tömeg esetén a harmonikarésznél? A busz alacsony padlózata nagyon jó, de idős embernek nagyot kell lépnie az ülésekhez. Túl magas az ülés alatti perem. A csukló utáni részen a sofőr felőli oldalon a második üléspáron egyszerűen nem lehet kényelmesen ülni. Nagyon szűk a hely. Féloldalt ültem a belső ülésen, nem fért el a lábam. Pedig nem vagyok magas és kövér sem. Itt nem lehetne nagyobb helyet kigazdálkodni?

Az új buszokról azért írtam, mert ha már kifejlesztették az ARC-t, nehogy a következők már más névre hallgassanak. Arra, hogy KUDARC.

Léránt Lajos

Kisunyom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!