Olvasó

2006.12.28. 03:29

HÓ-vá lett az idei havunk?

Sokáig takargatták, de most kibújt az újabb szög a zsákból. Állítólag már a böszödi eszédben is tettek rá utalást, de - nyár lévén - ki figyelt akkor ...

Burkon László

Most aztán tessék, itt az újabb belpolitikai merénylet: legutóbbi ülésén a kormány jogutód nélkül megszüntette az egyik legnagyobb országos hatáskörű intézményét, a HÓ-t, népszerűbb nevén a havat.

A szóvivő indoklásul csak annyit mondott: a megszüntetett intézmény túlságosan sokakat foglalkoztatott, ráadásul effektíve az év tizenkét hónapjából legfeljebb négy-öt hétig, ezáltal a hatékonysága alig volt mérhető. A kiadásokhoz képest szót sem érdemel az a kevéske bevétel, ami a lapátok, lécek, szánkók, fogók és sókupacok áfájából befolyt. Különben is - tette hozzá a szóvivő -, az uniós döntéshozók régóta szorgalmazzák az ilyen intézmények működésének felülvizsgálatát, egyes országok pozitív példáját emlegetve, ahol nincs és emberemlékezet óta nem is volt HÓ.

Újságírói kérdésre a nyilatkozó ugyanakkor elismerte: néhány tucat személy tudhatott előre a kormány döntéséről, ők most más országokban töltik szabadságukat.

Az ellenzék állítólag nem nyugszik bele a döntésbe, s ennek nemcsak hangot adnak a politikusai, hanem megyei és regionális szinten már hozzá is láttak a HÓ újraszervezéséhez. Az idén erre már kevés az idő, de néhány héten belül látható eredményt ígérnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!