Olvasó

2007.02.14. 03:29

Azért szóljatok a népnek is...

A vasi polgár ott áll mint kisközség (értsd: teljesen tanácstalanul) a kórházösszevonás és Szentgotthárdra helyezés ténye előtt, és nagyon nem ért. A ...

Török Tibor

A vasi polgár ott áll mint kisközség (értsd: teljesen tanácstalanul) a kórházösszevonás és Szentgotthárdra helyezés ténye előtt, és nagyon nem ért. A józan ész és logika azt diktálná, hogy mindenféle központot általában a megyeszékhelyre koncentráljanak. Különösen mostanában, amikor különböző régiós szervezetek húznak északra, V alakban Győr felé, Szombathely meg lanyha és pötyhedt lufiként veszít erejéből - pedig pályázati pénzek is feltünedeznek a láthatáron. A nagy értetlenség több okból fakad, leginkább az információk totális hiányából. 2007-ben azért illik egy ekkora horderejű döntést hivatalos közleményben a megye polgárlakossága elé tárnia a közgyűlésnek, hogyhát emberek hétfő este hatig ez volt helyzet, héttől viszont nem, ezért, ezért meg ezért. Mert akkor nem kell végigrágni több hónap sajtótermését, hogy egyáltalán fogalma legyen a szegény hülye érdeklődőnek, mi és miért történt. Egyébiránt reménytelen összeolvasni a komplett históriát, mert kiderül, hogy a megyei és a városi akarat a kórház ügyében teljesen más dimenziókban mozgott. Egyetlen kapcsolódási pontot sikerült találni, mindkét fél (ellenkező politikai oldalról) azt vélelmezte, hogy a másik valamiféle privatizációt készít elő. (Hogy szebb legyen az egész, a volt megyei elnök internetes naplójában is ezt taglalja.) És ez még csak a fővonal, a mellékszálak is érdekesen tekerednek - ha valakit még érdekelnek a magyar politikai svédcsavarjai. De valójában nem annyira a mi volt, hanem a hogyan lesz ezután az érdekes - erre kellene valamit modani a népeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!