Olvasó

2007.04.02. 02:29

Ha nincs orvosa, gyógyszerésze

A nyomorult beteg kórtörténete úgy kezdődik, hogy az óvodából hazahurcolt, pofátlanul ellenálló és agresszív vírus éppen pénteken délután kezdi meg t ...

Németh F. Bernadett

A nyomorult beteg kórtörténete úgy kezdődik, hogy az óvodából hazahurcolt, pofátlanul ellenálló és agresszív vírus éppen pénteken délután kezdi meg teljes fronton az ellen szétszaggatását, jelen esetben a torok és mandula környékét. A fejhasogatás, dagadás mint következmény még az orvosi rendelő elérése előtt jelentkezik, így a nyelőképességétől, hallásától, látásától félig megfosztott delikvens az eleddig kevésbé publikált ezerforintos vizitdíjat sem sajnálja, csak pusztuljon végre a dög vírus. Az ellenanyagot szintén busás vám, négyszáz forintok ellenében adja a patikus, amit kétszer is megfizet a boldogtalan félholt, ugyanis hosszas kutatás után kiderül, orrcsepp nem rejtezik a gyógyszeresládika mélyén. A következő, reményteljes napok tovább írják a beteg kórtörténetét: nem tudni, még mindig az átok vírus, vagy valami hátrahagyott seregek, de csak folytatják az offenzívát, az állapot szemernyit sem javul, sőt veszett köhögéssel súlyosbodik. Néhány nap után a félholt háziorvosi segítségért kiált, hiába, az ajtóra vetett cetli közli vele, éppen továbbképez, segítség csak az ügyeleten. Ezer forintért. Nosza, a szakrendeléssel próbálkozik, ugyan ott hatszázért mérik a vizsgálatot, bejutni azonban csak előjegyzéssel, tb-szám fejből történő beolvasása árán lehet. Persze aznapra már nincs időpont, az egyik doktor csak tizenegyig rendel, a másik viszont nem jön be délután. Marad az ügyelet, a szentek emlegetése, és valahogy az sem hat gyógyítólag, hogy elképzeli, amint hasonló állapotban bolyong a feje tetejére állított ellátási rendszerben annak kitalálója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!