Olvasó

2007.05.08. 02:29

Az összegányolt deformok

Hétköznapi lény jó darabig képtelen volt követni az egészségügyi félreform történéseit. A kormány elfeledkezett arról, hogy kommunikáljon szeretett ...

Török Tibor

Hétköznapi lény jó darabig képtelen volt követni az egészségügyi félreform történéseit. A kormány elfeledkezett arról, hogy kommunikáljon szeretett népével - ez mostanság elég gyakran előfordul, holott a pórok üdvözölnék mind a megszólítást, mind pedig a viszontválaszok lehetőséget. A kényszerű megnyilvánulások annyit értek, mintha egy kétségbeesett mangalicakonda kommunikét adott volna ki a vegetáriánus étkezés fontosságáról egy kolbász-töltő verseny alkalmából, vagyis semmit. Pedig nem ártott volna megvilágítani, mi végre a bezárás, átszervezés, vizitdíjazás. Főleg annak tükrében, hogy az ellenzék Molnár minisztert dr. Frankensteinként vizionálta, ahogy egy pincében nyiszatolja az össznemzet testét, hogy aztán odavesse a karvalytőkének - vagy kinek, a fene sem tudja megjegyezni, kit kell nagyon utálni. Az első, értelmes magyar mondatokat egyébként maga doktor Molnár vetette papírra - azok után, hogy lemondott. Nem szakemberként fogalmam sincs, hogy szakmailag helytálló vagy sem, amiket írt, viszont közügyeket figyelő emberként annyi átjött, a leköszönt miniszternek volt koncepciója - ezzel pedig többszörösen meghaladta a vakvilágba vadul belerohamozó, időnként érdekes ideológiai fordulatokat végrehajtó politikustársait. Ha jól vettem ki a sorokból, a felénél tartunk a műveletnek, ám a legfrissebb hírek szerint komoly sansz van rá, hogy itt sikerül is megállni. Tipikus magyar szituáció: nagy nekiveselkedés, aztán megtorpanás, jó nekünk ez így is - ha nagyon kell, majd gányolunk, mert abban verhetetlenek vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!