Olvasó

2007.07.06. 02:29

Példázatok a lesre futtatásra

Nem mindenki futballtudor, tisztázzuk hát, mi az a lesre futtatás. Les az, amikor a csatár úgy kap labdát, hogy előbbre áll, mint a védők. Lesre futta ...

Kósa Tamás

Most pedig az adófizetők is lesre futnak. Első példa. Korábban évtizedes propagandaszólam volt, hogy ideje kicserélni a régi, sokat fogyasztó, környezetszennyező gépjárműveket újabb, ilyen-olyan euro-motorral működő, katalizátoros, korszerű autókra. Akciók is voltak, kedvezménnyel lehetett megszabadulni a pöfögő kétüteműektől. A behozatalnál pedig büntették azt, aki öreg kocsit akart magának külföldről. Végül az illetékesek áttekintették a gépkocsiparkot, és megállapították, már elég sok új, keveset büdösködő, erős verda gurul az utakon, és hopp, átalakították a súlyadót. Most már azt büntetik, aki hitt a környezetvédelmi humbugnak, és kicserélte a járművét. Minél újabb, minél nagyobb teljesítményű az autó, annál jobban szorít az adóprés.

Lesre futtatás 2.: zöld utat kapott az ingatlanadó. Mivel bérlakáshoz jutni soha nem volt könnyű, az infláció is arra ösztönzött, hogy legalább az otthonunkba fektessünk be, rengeteg saját tulajdonú ingatlan lett az országban. Végül az önkormányzati lakások nagy részét is felkínálták a polgároknak, akik be is kapták a horgot. Amikor már majdnem minden lakás magánkézbe került, megcsillantják az ingatlanadót. A kérdés most csak az, milyen értékhatáron felül fizessünk.

Olimpiát rendezni sportszerűség nélkül?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!