Olvasó

2007.10.16. 07:36

Rövid jegyzet egy ítéletről, avagy érdekkörbenjárás

Bírósági ítéletet nem túl elegáns dolog kommentálni. Ezúttal mégis megteszem. A véleményemet szeretném ugyanis megosztani a szélesebb nyilvánossággal. S hangsúlyoznám igen tisztelt Ítélőtábla, hogy ez vélemény, amint azt nagy betűkkel a cikk felett is olvashatják, és nem tényállítás. Az utóbbi ugyanis helyreigazításként perelhető, amíg a vélemény nem...

Halmágyi Miklós

Bírósági ítéletet nem túl elegáns dolog kommentálni. Ezúttal mégis megteszem. A véleményemet szeretném ugyanis megosztani a szélesebb nyilvánossággal. S hangsúlyoznám igen tisztelt Ítélőtábla, hogy ez vélemény, amint azt nagy betűkkel a cikk felett is olvashatják, és nem tényállítás. Az utóbbi ugyanis helyreigazításként perelhető, amíg a vélemény nem.

Szóval a fenti ítélet, miszerint a nyugat.hu nem tartozik dr. Czeglédy Csaba érdekkörébe, amint azt lapunk korábban állította, véleményem szerint nevetséges, cinikus és vérforraló. A Vas Megyei Bíróság első fokon a nyugat. hu által indított helyreigazítási perben a Vas Népének adott igazat, a Győri Ítélőtábla azonban, amely nyilván sokkal jobban ismeri a szombathelyi viszonyokat, mint a helyi bíróság, megváltoztatta az ítéletet. Leírom még egyszer, öröm leírni az ilyesmit: a nyugat.hu nem tartozik dr. Czeglédy Csaba érdekkörébe. (Az ítélet első fele, a nyugat.hu látogatottsága, egy külön történet.) Igaz, ő hozta létre, ő finanszírozta, s véleményem szerint finanszírozza ma is saját elmondása szerint. Tanúval ezt csak azért nem szeretném megerősíteni, mert azóta a tanú is dr. Czeglédy Csaba érdekkörébe tartozik.

De nyilván nem tartozik dr. Czeglédy Csaba érdekkörébe ennek megfelelően a Nyugat Rádió és a Savaria Fórum sem. Nem tartoznak dr. Czeglédy Csaba érdekkörébe azok a szocialista önkormányzati képviselők, akik az ő támogatásával kerültek be a közgyűlésbe, egyáltalán nem tartozik dr. Czeglédy Csaba érdekeltségi körébe az MSZP szombathelyi és megyei szervezete sem. Nem tartozik dr. Czeglédy Csaba érdekeltségi körébe dr. Nemény András a párt megyei elnökhelyettese, Kovács Előd az újonnan alakult vagyonkezelő zrt. vezérigazgatója, Kovács László a Haladás VSE frissen kinevezett elnöke és dr Ipkovich György polgármester sem. Továbbá nem tartozik érdekkörébe egyebek között a Rébusz és a városban parkolóházat építeni akaró gazdasági társaság sem. Mindez persze csak az én véleményem tisztelt Ítélőtábla. Ennek tükrében egyet tehetek, valahányszor megjelenik majd a lapban az elkövetkező években dr. Czeglédy Csaba neve, mindig odaírjuk zárójelben, hogy ő az, akinek a nyugat.hu nem tartozik az érdekkörébe.

A fentiek alapján látható, hogy véleményem teljesen megegyezik a kitűnően tájékozott Győri Ítélőtábláéval, olyannyira, hogy megítélésem szerint dr. Czeglédy Csabának valójában semmiféle üzleti vagy médiavállalkozás, ne adj Isten médiabirodalom, nem is beszélve politikai szervezetről vagy politikusról, nem tartozik az érdekkörébe.

Sőt, tovább megyek azon az úton, amit a tisztelt Ítélőtábla kijelölt számomra, dr. Czeglédy Csabának maga dr. Czeglédy Csaba sem tartozik az érdekkörébe.

Végezetül szeretném kijelenteni, hogy egyetértek Gyurcsány Ferenccel, aki valóban nem tartozik dr. Czeglédy Csaba érdekkörébe: a magyar közéletet tényleg meg kell tisztítani. S ez nem vélemény. Tényállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!