Olvasó

2012.10.26. 02:55

A számok fontosak

Helyénvaló, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium fiatalok foglalkoztatásának támogatására költ az uniós pénzekből. Igenis kell valami perspektívafélét mutatni azoknak a pályakezdő ifjaknak is, akik sok társukhoz hasonlóan a külföldi munkavállalást fontolgatják.

Horváth-Balogh Attila

Ebben nemcsak a hazai jövedelmi viszonyok játszanak szerepet, hanem bizony az is, hogy ha fiatal kopogtat egy cég ajtaján, az érintett vállalkozásvezetők legtöbbször csak széttárják a karjukat és azt mondják: bocs, öcsém, de pályakezdőket nem veszünk fel, nekünk gyakorlott ember kell. Nos, az állami támogatás biztosan tudja majd pótolni a tapasztalatot.

A baj az, hogy csak 9 hónapig, hiszen gyakornoki álláshelyről van szó - az pedig talány, hogy mi lesz aztán. Az időszak lejártával a cégnek vélhetően magának kell majd kitermelnie a véglegesíteni kívánt új munkavállaló járulék- és bérköltségeit - hogy ez lehetséges-e a recesszió közepette, kétséges. Aztán ki tudja, az is lehet, hogy jövő ilyenkor napjaink anyagi gondjaira már nem is fogunk emlékezni... És persze az is lehet, hogy egy újabb program keretében felvesznek egy újabb gyakornokot. Ami viszont tuti biztos: pár ezer fővel még közelebb jutunk a beígért egymillió munkahelyhez. Mert a statisztika fontos dolog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!