Olvasó

2013.03.04. 14:48

Szépvölgyi lakópark úttalanul

A Vas Népe 2013. február 28-ai számában megjelent, Sártenger a lakóparkban című cikkben szereplő polgármesteri nyilatkozattal kapcsolatosan az alábbiak megjelentetését kérjük.

Laczi Gábor

A nárai Szépvölgyi lakópark lakói nem  első ízben kérték  2011. január 16-án  az önkormányzatot és a polgármestert a lakóparkba bevezető (Béke, Dózsa, József A.), illetve  a lakóparkban lévő  utak (Liliom, Tulipán) állapotfelmérésére és javítására. Mindezt írásban, 39 lakó aláírásával megerősítve.

A 2011. januárjában beadott, az útproblémákkal kapcsolatos jelzés napirend előtti felszólalást biztosított, melyen többen részt is vettünk, bár érdemi választ nem kaptunk. Ezt kb. 100 személy  írta alá.

2012. szeptember 21-én a József Attila utca lakói az utca tűrhetetlen állapota miatt petíciót nyújtottak be  az önkormányzathoz, melyet 26 személy  írt alá.

A 2012. október 19-én tartott közmeghallgatáson számos lakó felszólalt az utak tarthatatlan állapota miatt.

A 2013. február 7-én tartott nyilvános önkormányzati ülésen a megjelent lakóparki képviselők kérték, hogy az utak témáját vegyék fel a napirendre,  és az önkormányzat tárgyalja azt  meg. A kérést a polgármester elutasította.

Az említett utak az önkormányzat tulajdonában és kezelésében vannak, fenntartásuk,  valamint  a forgalmi rend kialakítása az önkormányzat feladata. Ez utóbbi azért lényeges kérdés, mert az utakat nehézgépjárművek terhelik, ami részben oka a tönkremenetelüknek. A nehézgépjárművel közlekedését pedig az önkormányzat nem korlátozta.

Az önkormányzat 2009 óta a kezelői feladatainak nem tesz eleget. Az utak ezért mentek tönkre. A helyhatóság  a  vízelvezető árkokat nem tisztítja, így a vízelvezetés nem megoldott. A felületi zárást nem javítja vagy újítja és a forgalomkorlátozásról (súly és sebesség) sem gondoskodik.

Az meg végképp hazugság, hogy nincs pénz útépítésre. Csak decemberben 3,7 milliót költöttek járda alépítmény építésre tartósan mínusz 15 fokban, aminek az aszfaltozása tavasszal további 2 milliót felemészt. És újabb 20-25 millió a faluközpontra.

Három év alatt az ügyben érdemi lépés nem történt még, ellenben a polgármester elhárítja magáról és az önkormányzatról a felelősséget,  és valótlanságokat nyilatkozik. Véleményünk szerint ezzel méltatlanná vált a falu vezetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!