Olvasó

2013.09.23. 12:45

Tisztelt gyilkos urak

Hiszem, hogy óriási erkölcsi hozadéka van a közmegvetésnek, mivel a kitaszítottság, a megbélyegzés életérzésének a mozgató rugója.

Tóth Szabolcs

Ám, hogy kellő időben hasson, abban fontos szerepe jut a médiának. Évtizedeken át a súlyos bűncselekmények elkövetői, mintha megkülönböztetett bánásmódban részesültek volna. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy-egy brutális gyilkosság tettesét – függetlenül attól, hogy az egész környezete tudta ki a tettes – a média nem nevesíthette meg, mert a gazembert is megillette az ártatlanság vélelme. Arcát a „tisztelt gyilkos úrnak” nem mutathatták be, mert nem járult hozzá.Na, végre! – szakadt fel belőlem az elégtétel, amikor a napokban sorra olvastam különböző sajtótermékekben a gyilkosok neveit.

Ez életre hívja a nevesített közlés fontosságát a mindennapok brutalitása? Igen!Vallom, hogy sújtsa a közmegvetés már az első pillanattól kezdve azokat, akik arcul köpik az emberi együttélés alapvető szabályait. Akik gyilkolnak, akik sírokat döntenek romba, akik nőket, kiskorúakat gyaláznak meg, akik köztéri szobrokat fűrészelnek darabokra, s adnak el. Folytassam?

Új stratégia kezd formát, tartalmat ölteni. Bravó! Igenis tudja meg nevesítve a magyar nép rögvest és azonnal, hogy kik társadalmunk szemetjei. S talán akkor a közmegvetés ereje, mely a büntetés mellett óhatatlanul nevel, formál, s segít a tisztesség visszaállításában.

S, hogy ez így legyen, szabadság a médiának!

Fehér Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!