Olvasó

2014.06.11. 12:30

Egyházi énekkari találkozó – már hetedszer

Narda - „Isten hozta kedves Vendégeinket! Bog s vami i nami, dragi naši Gosti! Grüß Gott, unsere liebe Gäste!” – hangzottak három nyelven, magyarul, horvátul és németül a köszöntő szavak vasárnap délután a nardai templomban.

Horváth Sándor

A rendezvényt – sorban a hetediket – a hat magyarországi, határ menti falu plébánosa, Várhelyi Tamás nyitotta meg. Hoós Erzsébet – a helyi kórus tagja – mindhárom nyelvben otthonosan mozgott a konferáláskor. Kiemelt figyelemmel köszöntötte Szabó Alajos verbita atyát, aki idős kora és betegsége ellenére nagy kitartással és odaadással segíti – elsősorban Vaskeresztesen – a plébános munkáját.

Több mint száz énekes szerepelt együtt a nardai templomban. Fotó: Horváth Sándor

Bevezetőül a határ túloldaláról, Csajtáról (ma: Schachendorf) érkezett énekkar mutatkozott be. A csajtaiak plébánosa, Branko Kornfeind itteni szolgálata kezdetétől segíti Nardán a plébános munkáját azzal, hogy havonta egy vasárnapon, valamint a nagy ünnepeken horvát nyelvű misét mutat be. Emellett közös jótékonysági koncertek és más programok segítségével törekszik a nardai és az államhatár túloldalán található grádistyei horvát települések közötti együttműködést.

A házigazdák, a nardai énekkar – Németh Sándorné karvezető irányításával – négy horvát egyházi éneket énekeltek. A felsőcsatári Rozmaring Vegyeskar Pezenhoffer Antalné vezetésével négy horvát és egy magyar nyelvű éneket adott elő. Német és magyar egyházi énekek csendültek fel a pornóapáti Vegyeskar tagjainak ajkán. Karvezetőjük: Sásdi Istvánné. Lászlóné Jusits Anna vezetésével a horvátlövői Slavuj Nemzetiségi Énekegyüttes horvát, magyar és latin nyelvű műsorral mutatkozott be. A másik német anyanyelvű csoport, a vaskeresztesi vegyeskar, melynek vezetője Hatosné Németh Valéria. Utolsóként a szentpéterfai Ljubičica Nemzetiségi Énekkar lépett fel Kocsis Jolán irányításával.

Címkék#Narda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!