Olvasó

2014.06.25. 19:22

Évzáró a nyőgéri néptáncosoknál

A héten tartották évzáró műsorukat a nyőgéri néptánccsoport tagjai. A településről és a szomszédos Sótonyból járnak a gyerekek a csoportba.

Bozzay Lajosné

2002 től folyik néptáncosokat felkészítő munka Nyőgérben Hámori Sándor néptánc oktató vezetésével. A gyerekek ősztől – tavaszig ismerkednek a néptánc alapjaival . Megismerik azt az érzést, amelyet a sikeres munka után a sikeres fellépés jelent. 

Az idei év eltért kicsit a már megszokottól, mert a csoportból többen az ősszel középiskolába kerültek és már nem tudták vállalni, hogy rendszeresen részt vesznek a heti felkészítéseken. Újból elindult az alulról felfele építés a csoportban. Jelenleg többen vannak a kezdő csoportos „ kicsik”, mint a haladó csoportos „nagyok”.

A képen az első sorban balról jobbra :Sipos Roland, Cser Levente,Mörcz Kevin,Varga Dominik,Németh Martin,Cser Botond, Szabó Zsófia, Toldi Tamara, Cser Anna, Szabó Eliza. Hátsó sor:Toldi Milán, Hámori Sándor néptánc oktató, Mörcz Csaba, Pintér Alexandra, Horváth Anna. A képről hiányzik Szalai Auróra


Ha az elmúlt évekre visszatekintünk, akkor reménykedhetünk, hogy a mostani kezdők is majd jó néhány évig tagjai lesznek a csoportnak és ugyan úgy méltón képviselik a települést a különböző rendezvényeken, mint ahogy ez eddig is történt. Csak az elmúlt évben a nyőgéri néptáncosok Csipkereken, Bejcgyertyánosban, a nyőgéri szüreti felvonuláson,Megyehídon, Kenézben, Zalaszentgyörgyön és a nyőgéri Gyepűtipráson léptek fel. 

A mostani műsoruk az ügyességük ,szép táncaik erre engednek következtetni.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!