Olvasó

2015.02.26. 10:50

Báloztak az őrségi vadászok - A társaságok között már évek óta példaértékű az együttműködés

A megyei vadászbált követően az elmúlt hétvégén Őriszentpéteren báloztak a vadászok. A múlt évekhez hasonlóan az idén is közösen rendezték meg az eseményt az Őrség és a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaságok.

Kálmán György

A farsangbúcsúztató rendezvényre érkező vendégeket Nagy László és Vaspöri Lajos elnökök fogadták. A bált Nagy László, az Őrség vadásztársaság elnöke nyitotta meg. Az elnök először köszöntötte az este résztvevőit – Gagyi Istvánt, az Országos Magyar Vadászkamara Vas megyei elnökét, Őr Zoltánt, Őriszentpéter polgármesterét, Ritóper Lajost, a szlovéniai Prekmurjei Területi Szövetség elnökét, Rudolf Slogovicot, a szlovén vadászkürtösök vezetőjét és a szlovén vadászkürtösöket, Varga Ottó címzetes esperest, a vadásztársaságok tagságát és a megjelent vendégeket –, majd arról szólt, hogy mindkét társaság sikeres esztendőt tudhat maga mögött.

A múlt hétvégén báloztak a vadászok Őriszentpéteren is, az est vidám mulatozással és sok tánccal telt. Gömbös Mátyás vadászmester, Nagy László elnök, Vaspöri Lajos elnök, Györke Roland vadászmester és Varga Ottó címzetes esperes a megnyitón (Fotó: Kálmán György)

Az elért eredmények tükrében mindenkinek kellemes időtöltést, jó szórakozást kívánt, és felkérte Varga Ottó esperest az asztali áldás elmondására. Az este további része vidám mulatozással és sok tánccal telt el, amihez a talpalávalót Molnár András biztosította. A jó hangulat fokozásához a tombolasorsolás is hozzájárult, amelyen sok értékes nyeremény talált gazdára. Ha a megyei vadászbálról azt mondtuk, hogy a megye legjobb hangulatú társasági rendezvénye volt, akkor ez térségi szinten az őrségi vadászok rendezvényére is igaz.

A régió vadásztársaságai között egyébként már évek óta példaértékű az együttműködés. Ezt nem csak a vadászbál, hanem a nyaranta közösen megrendezett Őrségi Vadásznap elnevezésű rendezvény is bizonyítja, amikor a fent már említett két társaság mellé csatlakozik az őrimagyarósdi Vadása Vadászegylet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!