Olvasó

2015.03.09. 12:39

Mikor lesz állatbarát közlekedés?

Gondoltuk, elmegyünk egy hosszú hétvégére a nyolc hónapos Mirtil nevezetű kis kutyánkkal Somogy megyébe pihenni.

Szerencsénkre találtunk egy kutyabarát hotelt, ahová mindhárman mehettünk. Párom eltette az állat kiskönyvét is, hátha kell. Autó híján a tömegközlekedést választottuk! Először szerettünk volna taxit hívni Szombathelyen, de a diszpécser kijelentette, hogy nincs olyan autó, amelyikben lehetne állatot szállítani (az okokat is sorolta: allergia, kutyaszőr, csak!) Én mondtam, hogy kutyahordozóban van, ami olyan, mint egy női kézipoggyász, de a válasz akkor is nem volt! Lenyeltük a békát, és kimentünk gyalog az állomásra! (A mai világban megengedhető, hogy egy utast lemondjanak?) A vasútállomáson megvettük a jegyeket, és azt hittük, hogy egy gondtalan hétvége vár ránk! A vonaton jött a kalauz, megkérdezte, hogy kié a harmadik jegy. Mondtuk, hogy a velünk lévő nyolc hónapos, kb 3kg-os schi-tzu kutyusé. Akkor kérte a kutya oltási könyvét, és kérte a szájkosár használatát.

Mivel szájkosarunk nem volt -  szerintem nincs is ilyen pici szájra -  a kalauz jóindulatán múlt, hogy maradhattunk. Amikor a hotelba értünk, ott mindenki szeretettel fogadta az állatot: etették, szeretgették, minden úgy volt, ahogy amit szerettünk volna. Vasárnap gondoltuk,  akkor a Volánnal jövünk haza, de felhívtuk az információt, és ők is a szabályokra hivatkoztak, és hogy a sofőr dönti el, hogy felszállhatunk-e vagy nem. Kisebb "társalgás" után megkérdeztem, hogy akkor én most nem tudok hazamenni, mert nem visz senki haza? Aztán nagy kegyesen felengedett minket a járatra és hazakeveredtünk!

Kérdés? Ha már van állatbarát hotel akkor mikor lesz állatbarát tömegközlekedés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!