Olvasó

2016.01.18. 19:15

Az egészségügy igazi megmentői

A legkülönbözőbb vélemények hangzanak el az egészségügyben dolgozók és a betegek kapcsolatáról, pontosabban arról, hogy miként bánnak az ott dolgozók a kórházba kényszerült emberekkel.

Bizonyára nem kevés a megalapozott negatív tapasztalat. Véleményem szerint azonban az egészségügyben dolgozók döntő többsége hivatásának érzi azt, amit tesz, és ezt a betegek elismerik. Személyes tapasztalatom egyértelműen pozitív. A tavalyi év első felében a szombathelyi Markusovszky kórházban komoly urológiai műtét után két hetet töltöttem az osztályon, az elején csaknem teljes kiszolgáltatottságban. Az orvosoktól, nővérektől a takarítószemélyzetig mindenki maximálisan látta el a feladatát. Külön szeretném kiemelni a nővéreket, akiknél egészen elképesztő segítőkészséget tapasztaltam a nap minden órájában. A jó értelemben vett vidámságuktól még a komoly betegek is csaknem gyógyultnak érezték magukat, Kérhettem bármit, azonnal teljesítették. Ismeretlen volt az, hogy ha bármikor csengettem, ne jöttek volna rövid időn belül. Mindezt tették sok esetben fáradtan, túlórázva, nevetséges fizetésért. Számomra az urológián töltött nehéz két hetet könnyebbé tették komolyságukkal, ugyanakkor jókedvükkel, és e kettő nem mond ellent egymásnak. Kívánok nekik több anyagi megbecsülést, és maradjanak olyanok, mint amikor megismertem Őket.

Közeli rokonom nemrég a neurológiai, majd a rehabilitációs osztály betege volt. Lelkemre kötötte, hogy a nevében köszönjem meg mindkét osztály minden dolgozójának azt a gondoskodást, kedvességet, amelyet Tőlük kapott. A nővérek, a többi dolgozó az egészségügyi rendszer megmentői, holott sok esetben a negatív körülmények miatt számtalan gonddal kell megküzdeniük hivatásuk gyakorlása során.

PJ (teljes név és cím a szerkesztőségben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!