Olvasó

2016.04.18. 13:18

Győrvári siker a megyei katasztrófavédelmi versenyen

Győrvár – Az alapos felkészülésnek köszönhetően az általános iskolások kategóriájában négy győrvári fiú képviselheti megyénket az országos katasztrófavédelmi versenyen.

Civil Tudósítónktól

A Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskolában évek óta hagyomány, hogy tavasszal katasztrófavédelmi versenyre készül néhány lelkes tanuló. Ez a verseny nagyon összetett, hiszen tűzoltási, elsősegélynyújtási, kerékpáros közlekedési, katasztrófavédelmi ismeretekből kell elméleti és gyakorlati feladatokat megoldani. Felkészítőik, Fejes József és Gotthárd Tiborné irányításával heteken keresztül tanulnak, gyakorlatoznak. Az alapos felkészülés eredményeként a Körmenden megrendezett körzeti versenyen elért első helyezéssel jutottak a megyei fordulóba. A négyfős csapat tagjai: Kovács Sándor, Horváth Dominik, Tavasz Tibor, Zrinszki Ármin.

Fotó: Antalné Polgár Katalin

Múlt héten, Sárváron, a megyei fordulón kellett bizonyítaniuk, ami sikerült is, hiszen a dobogó legfelső fokára állhattak. Ezzel a teljesítménnyel megyénket fogják képviselni a budapesti országos versenyen.

A győrvári iskolában a tanulmányi versenyek mellett azért is tartják fontosnak az ehhez hasonló versenyeket, mert gyakorlati jellegűek, konkrét szakmákhoz kapcsolódók, a tanulók pályaválasztásában is meghatározók lehetnek. Az intézményből kikerült, korábban katasztrófavédelmi versenyzők között találunk rendőrnek tanulókat, illetve olyanokat, akik középiskolásként folytatják a versenyzést. Felnőttként a települési polgárőrség tagságát erősítik.

Antalné Polgár Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!