Olvasó

2017.04.09. 20:04

25 éve az Isten háza!

Negyed évszázada szentelték fel a rátóti Szent Erzsébet templomot.

Olvasó

A hálaadó, ünnepi szentmisét dr. Takács Gyula mutatta be, aki a szertartás elején Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékezve barkát szentelt. Németh Roland kántor vezetésével a kórus passiót énekelt. Plébános úr visszaemlékezésében felidézte a templom építését, amiben kiemelkedő szerepe volt az akkori lelkipásztor Rilli Lászlónak. Fáradhatatlan szervezőmunkája által sok-sok támogatót sikerült megnyernie. Az anyagiak nagy részét az ausztriai magyarok adományozták, míg a munkálatokat a lelkes, szorgalmas rátótiak végezték.

A jó Isten sokszorosan fizesse meg jóságukat. Gyula atya prédikációjában kiemelte a templom fontosságát. Rámutatott, hogy a templom kettősségében rejlik az a kapocs, ami a földi létet összeköti a mennyei örökkévalósággal. A szentmise végén felcsendült a hála jeleként, Isten dicsőségére a tedeum. Kis templomunk szeretettel várja minden békére, elmélkedésre, Istennel való találkozásra vágyó földi zarándokútját járó embertársunkat. Hitünk reménye az örök élet. Érezzük át egyházmegyénk kormányzójának papi jelmondatát: „A lélek ami éltet!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!