Szavazás

2021.04.12. 11:01

Jelentősen megváltoztak olvasóink bevásárlási szokásai a járványhelyzet alatt

Kíváncsiak voltunk, hogy olvasóink mit gondolnak egy aktuális témával kapcsolatban, ezért feltettünk egy szavazást az oldalunkra.

vaol.hu

Budapest, 2020. november 24. Idõs vásárlók pakolnak autójuk csomagtartójába egy üzlet elõtt az I. kerületi Mészáros utcában 2020. november 24-én. A koronavírus-járvány lassítását és az idõsek védelmét szolgáló intézkedés értelmében a kormány elfogadta az Idõsek Tanácsa javaslatát, így ettõl a naptól hétköznapokon a 9.00 óra és 11.00 óra közötti, hétvégén a 8.00 óra és 10.00 óra közötti idõszakban vásárlási idõsávot kapnak az idõsek. Ebben az idõintervallumban csak a 65 év felettiek léphetnek be az élelmiszerüzletekbe, a drogériákba és a gyógyszertárakba. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A vaol.hu minden héten saját szavazással jelentkezik, ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon a járványhelyzet mennyiben változtatta meg olvasóink bevásárlási szokásait. A válaszadók jelentős többsége (68%) figyel arra, ha kell megpróbálja úgy szervezni a napját, hogy azokban az idősávokban menjen boltba, amikor a lehető legkevesebben járnak. 20%-nak nincs lehetősége megválogatni, csak a munkaidő után tudnak menni, ami pont beleesik csúcsidőbe, így kénytelenek akkor bevásárolni, amikor a legtöbben vannak az üzletekben. A voksolók 12%-a teljesen átállt az online vásárlásra, vagyis szinte mindent házhoz rendelnek.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megneztuk-hogy-mi-a-helyzet-az-ujranyitas-utan-szombathely-bevasarlokozpontjainal-4817890/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!