Olvasó

2016.01.24. 19:45

90 éves születésnap citeraszóval - Imre bácsi egész életében keményen dolgozott

Kemenesszentmárton - Január 23-án, szombaton Kemenesszentmártonban, az alig 200 fős település művelődési házában nagy volt a sürgés-forgás. Születésnapi mulatságra készültek rokonok, barátok és ismerősök.

Civil Tudósítónktól

Varga Imre bácsi 90 éves születésnapját jöttek ünnepelni, aki 1926. január 19-én született, abban az évben, amikor Magyarországon bevezették az új pénznemet, a pengőt. Egész életében nehéz, kétkezi munkát végzett a helyi termelőszövetkezetben, ahonnan 1986-ban ment nyugdíjba. Feleségével hét gyermekük született, akik a mai ünnepre mindannyian eljöttek. Elkísérte őket Imre bácsi 11 unokája és 7 dédunokája is. Felesége 22 éve végleg elköltözött ebből a világból, azóta leányával és fiával él ebben a vasi kis faluban, és szívesen vesz részt a település ünnepein, falunapjain, szereti a zenét és különösen a citeramuzsikát. A hosszú élet titkáról annyit mondott: „Sokat kell dolgozni, és sokat kell a családdal szeretetben lenni, a többi megy magától.”

Imre bácsit a miniszterelnök aláírásával ellátott oklevéllel köszöntötte Jován Attila polgármester.

A születésnapot a család közös ünnepséggel kívánta emlékezetessé tenni. Amit azonban ők sem tudtak, a polgármester felkérte a Kenyeri Rábamenti Citerazenekart egy meglepetésműsorra, amit a zenekar a legnagyobb örömmel ajánlott fel a születésnapra. A résztvevők és Imre bácsi meglepetése közepette vidám citeraszóval érkezett a zenekar, és egy bensőséges műsorral szórakoztatták a jelenlevőket.

A délután zeneszóval és tánccal folytatódott, amit puhán takart be a születésnap közben lehullott hótakaró.

Pörneczi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!