Olvasó

2012.08.24. 05:51

Az bizony túros...

"Továbbmegyünk egy rossz úton, egy tananyagcentrikus úton..." - hangsúlyozta Pokorni Zoltán egy oktatási konferencián csütörtökön.

Zsigó Ferenc

A Fidesz oktatáspolitikusa minden bizonnyal azért bírál keresetlen szavakkal, mert számára kissé "savanyú a szőlő", hiszen nem ő az oktatásért felelős kormánytag, neki "csak" a parlamenti szakbizottság elnöki széke jutott. Gondolhatjuk viszont azt is, hogy az érvek és kritikák jobbító szándékúak, s csupán azért kemények, mert aki kimondja őket, egyenes gerincű, őszinte ember, s éppen azért az, mert nem tagja a megfélemlített, könyökvédős siserehadnak.

Szívesebben feltételezném az utóbbit, már csak azért is, mert egyetértek Pokornival abban, hogy a bevezetendő pedagógusi életpályamodellel összefüggő pluszpénzeket azoknak kell adni, akik valóban jobban teljesítenek. Ahogy ő mondja: "Csak azt finanszírozza a társadalom és gazdaság, ami teljesítmény". Az is igaz, hogy bár átvett az állam irányítási és működtetési feladatokat, de az önkormányzatoknál is maradt ezekből. A bért például az állam fizeti, az intézményi rezsit viszont a település.

Azaz közös a ló, no meg a háta is. Ami, mint tudjuk, túros...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!