Természet

2020.03.05. 11:50

Az érintetlen szépség – Hóvirágmező az egyik vasi erdőben (Fotókkal)

vaol.hu

Ezen a héten már beszámoltunk arról, hogy mi történik, ha az ember nem figyel oda a saját környezetére, élőhelyére. Viszont, ha kellően nyitott szemmel járunk, akkor nem csak negatív dolgot tapasztalhatunk a természetben. Bár a reggelek kifejezetten hűvösek, azért némi tavaszérzésünknek már lennie kell, különösen, hogy beléptünk a március hónapba. Erre a jelenlegi napsütés csak egyre jobban ráerősít. Az ilyen idő tökéletesen alkalmas a kirándulásra, egy nagyobb kutyasétáltatásra, hogy a város zaját hátrahagyva egy kis friss levegőt szívjunk. Így tett olvasónk is, aki az egyik vasi erdőbe indult kirándulni. Nem is kellett az erdő mélyére mennie, ahhoz, hogy elbűvölő látvány táruljon elé. A fák között egy tisztáson hóvirágmezőbe botlott, amit muszáj volt megörökítenie. És milyen jól tette, hiszen így más is gyönyörködhet benne. A még csupasz fák ágain átszűrődő napfény csak még inkább fokozza a látványt.

Fotók: Olvasó

Olvasónk is megjegyezte, hogy védett növényről van szó, amiről nem is olyan régen egy hosszabb cikket is írtunk. Tízezer forint a természetvédelmi értéke egy tő hóvirágnak, azaz ekkora összegű bírságra számíthat az, aki gyűjt vagy szed a növényből.

Önnek is vannak hasonló fotói? Küldje el nekünk a [email protected] e-mail címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!