Olvasó

2016.10.03. 19:10

Benősültek fakanállal - Traktorberregés kísérte a főzőversenyt

Felsőszölnök - Megannyi bográcsban, masinában , kondérban rotyogtak az ínycsiklandó étkek szombaton a felsőszölnöki Szlovén Mintagazdaság udvarán.

Olvasó

A pörkölt- és egyéb húsételek illatfelhőjében mondta el érdeklődésünkre Szukics András, hogy a felsőszölnöki Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat az idén ötödik alkalommal rendezte meg a községben élők főzőversenyét. A megmérettetésre tizenhárom csapat nevezett.

Tanakodás: vajon kell-e még hagyma a pörköltbe vagy nem?
Fotó: Horváth R. László

A tűzoltók éppúgy fakanalat ragadtak, akárcsak a néptáncosok vagy a Vogrén -ok, vagyis a benősült férfiak társasága.

A főzőverseny helyszínét biztosító slovenska vzorčna kmetija kísérőprogramként matuzsálemkorú traktorok indításkor adott hangversenyét rendezte meg, a legkisebb résztvevők nagy-nagy örömére.

Már lenyugvóban volt a nap, amikor munkához látott a négytagú zsűri. Kissné Köles Erika, a magyarországi szlovének parlamenti szószószolója, Ropos Márton, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke, Steffel Csaba séf és Ropos Gábor polgármester a felsőszölnöki önkéntes tűzoltó egyesület által készített bográcsos étket ítélte a legjobbnak.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!