közlekedés

2020.11.20. 13:53

Egyeseknek semmit sem jelent a piros lámpa – Nem javul a közlekedési morál Szombathelyen (Videó)

Olvasónk készített videót, amelyben több szabályszegés is megfigyelhető rövid idő alatt ugyanabban a kereszteződésben.

vaol.hu

Fotó: Youtube

Már többször is írtunk arról, hogy a szombathelyi közlekedési morál finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után. Legutóbb egy a sofőröket próbára tevő kereszteződésnél jártunk, ahol a második stoptáblát a rengeteg elhaladó autóból alig néhány vette figyelembe.

Olvasónk is küldött egy közlekedéssel kapcsolatos videót, amelyet a hétfői napon készített az autója fedélzeti kamerája. A helyszín szintén a vasi megyeszékhely egy különösen a reggeli, és a délutáni csúcsidőben kifejezetten forgalmas csomópontja. A Kiskar és az Óperint utca kereszteződéséről van szó. Olvasónk a Thököly Imre utca felől érkezett a Kiskar utcában található jelzőlámpához, ahol balra akart kanyarodni, de éppen pirosat kapott. A várakozás nem olyan hosszú ideje alatt három szabálytalanságot is tapasztalt, amiket a felvételen is jól lehet látni.

Az első alkalommal egy autó az Óperint utcából kanyaradott balra a Kiskar utcába, de azt már piros jelzésnél tette, hiszen a Kiskar utcában egyenesen haladó autósoknak már zöldre váltott a lámpa, mikor az említett jármű még jócskán kanyarodott.

A második a legmeghökkentőbb a három közül, ami néhány másodperccel később történt. A Kiskar utcában egyenesen haladó autóknak zöld jelzése volt, ennek megfelelően haladtak, amíg egy biciklis gondolt egyet, és elindult a gyalogátkelőn, természetesen piros jelzésnél. A szembejövő sávban zöld jelzésnél kellett megállnia a fehér autó sofőrjének, hogy elengedje a szabálytalanul közlekedő kerékpárost.

A harmadik eset ugyanaz volt, mint az első, csak ezúttal a Kiskar utcában egyenesen haladó autó ment át valószínűleg már a piroson, mivel olvasónknak már zöldre váltott a lámpája, mikor még a kereszteződés közepén járt az említett jármű. Szerencsére egyik szabálytalanságnál sem történt baleset, de ez nem az érintetteken múlt. Az mindenesetre beszédes, hogy mindössze néhány perc leforgása alatt történt mindez.

Kapcsolódó cikk

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-szombathelyi-stoptabla-aminel-a-rendor-sem-all-meg-videoval-4430557/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!