Ufo vagy nem Ufo

2020.06.07. 13:00

Furcsa jelenséget videózott olvasónk az este Szombathely egén

Persze, UFO-k nem léteznek, ugyanakkor rengeteg olyan jelenség történt már, amit nem lehetett megmagyarázni. Lehet, hogy ez is éppen egy ilyen?

vaol.hu

Forrás: Shutterstock

Olvasónktól kaptuk a videót, aki egy nem szokványos jelenségre lett figyelmes szombat este a vasi megyeszékhely felett.

- Tegnap este 22:05 kor észleltem két darab fénylő pontot, amik lassan repültek az égen, majd elővettem gyorsan a telefonomat, és sikerült, ha kevés ideig is, de lencsevégre vennem. Azért nem hiszem hogy két repülőt láttam volna, mert hang nélkül, kifejezetten közel a földhöz repültek, majd hol felvillantak, hol eltűntek a fények – fogalmazott. Olvasónk elnézést kér a videóban szereplő káromkodásért.

Úgy tudjuk, hogy a honvédségnek sincsenek olyan gépei, amelyek hang nélkül repülnek, ezért bevalljuk, mi sem tudjuk megállapítani, hogy pontosan mi lehetett. Nézzék meg, hátha Önöknek sikerül.

Vagy Musk műholdjai lehettek?

2016 novemberében Elon Musk amerikai üzletember, a SpaceX vállalat tulajdonosa a fejébe vette, hogy űralapú internetszolgáltatást valósít meg közel öt év alatt, melynek segítségével olcsón tudja a világ egyelőre eldugottabb pontjait „csatlakoztatni” az internetre. Erre az amerikai kormánytól engedélyt is kapott. 2018-ban TinTinA és TinTinB néven az első két tesztküldetés meg is valósulhatott, melyet aztán követtek az éles bevetések. 2020 februárjában összességében ötödik alkalmommal állítottak pályára 60 műholdat a SpaceX rendszerébe. Az eltelt idő alatt a világ több pontján is észlelték ezeket az égi jelenségeket, nem egyszer videóra is rögzítették az esetet. Mit gondolnak, hogy néznek ki? " target="_blank">Jól sejtik, egymást konvojban követő, folyamatos fényű objektumok, különböző távolságokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!