Olvasó

2016.04.07. 07:45

In memoriam Csetényi Sándorné

A döbbenet megbénított bennünket a hír hallatán. Meghalt Csetényi Sándorné. Élt 66 évet. Rövid élete páratlanul teljes volt.

Vas Népe

Csetényi Sándorné Herner Valéria Zselickislakon született. A kaposvári gimnázium után az ELTE-n végzett matematika-fizika szakon. Itt ismerkedett meg férjével, és közös tanári pályafutásukat a Latinkában 1973-ban kezdték meg. Első és egyetlen munkahelye volt ez az iskola. A természettudományi munkaközösséget tíz éven át vezette. Végig osztályfőnök volt, 1986-tól osztályfőnöki munkaközösség-vezető. Az 1998/99-es tanévtől ifjúságvédelmi felelős, 1985-től érettségi vizsgaelnök volt. A Szombathelyi Pedagógusok Szakmai Képviseletének alapító tagja, 1999-ben a középiskolai szekció vezetője lett. 2006 óta az Esélyt a gépiparisoknak Alapítvány kuratóriumának elnöke. Munkáját többször is elismerték (minisztériumi dicsérő oklevéllel, a Kiemelkedő Pedagógusmunkáért-díj I. fokozatával, Szombathely Oktatásügyéért díjjal). Életművét Arany Katedra-díjjal tüntették ki.

Csetényi Vali életét az önzetlen segítés, a stabilitás jellemezte.

Vannak pótolhatatlan emberek. Vannak, akik nem halnak meg. Csak elköltöznek ebből a világból, de örökül hagyják követendő példaként egész életüket.

Gyászolják őt férje, lányai, unokája, rokonsága, kollégái, tanítványai, barátai és ismerősei.

A Gépipari nevelőtestülete biztosan nem felejt! A hátrahagyott úton most már nekünk kell haladni. Hozzád méltóan, nélküled. Nyugodjál békében, Csetényi tanárnő!

A Gépipari közössége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!