Olvasó

2006.06.01. 22:00

Kész a görhokipálya

<b>A Simon István iskolában tízmilliós beruházással valósult meg az álom </b>

Mórocz Zsolt

Közel tizenöt esztendeje, hogy sportkorcsolya osztály mûködik a Simon iskolában, ahol jó tíz éve dédelgetnek egy álmot, a korszerû görhokipálya megépítésének gondolatát. A most megvalósult beruházás tízmillió forintba került, a pénz elõteremtéséhez az intézmény által létrehozott Remény Alapítvány, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub, az iskola diáksport egyesülete, adakozó szülõk és a választókerület önkormányzati képviselõjének segítségére is szükség volt.
- Szorgalmi idõszakban tanulóinké az elsõbbség, délután azonban a Pingvinek és a DSE mellett a lakótelepiek is használhatják a pályát. Persze ennek az idõpontegyeztetés az elõfeltétele, a pálya ugyan-is már most meglehetõsen leterhelt - mondta Sulyokné Madarász Kinga, a Simon iskola igazgatónõje, hozzáté-ve a görhokipálya fenntartá-si költségei a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubot terhelik.
- Vannak további terveink is, szeretnénk idõvel világí-tást, lelátót és öltözõket építeni. Ez az újabb álom - így az igazgatónõ.
A görhokipálya-avató juniális szombaton 13 órakor kezdõdik az iskola udvarán. Elõször quotMocorgóraquot címmel az alsó tagozatosok bemutatóját láthatják, egy órával késõbb az quotÉletképekbenquot a felsõsök sportparádéja szere-pel. Fél órával ezt követõen, 14.30-tól a Korcsolyázó Diáksport Egyesület és a Rajczy Imre Sportiskola közötti gyorsasági görkorcso-lya csapatversenyt figyelhe-tik az érdeklõdõk, ezt a Vasi Volán szinkronkorcsolya-csapatának fellépése követi. Az avatóbeszédet 16 órától Feiszt György alpolgármester mondja, 17.30-tól a magyar görhoki-válogatott a Szombathelyi Pingvinekkel játszik bemutató mérkõzést. Bóta Gusztáv szövetségi kapitány bõvebb, harmincas keretének több olyan jégkorongozó - Budai Krisztián, Lencsés, Tokaji, Peterdi, Hoffmann, Kovács Csaba - is tagja, aki nyáron kiegészítõ sportágként ûzi a görhokit.
Fotó Horváth Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!