Olvasó

2015.08.19. 16:29

Kettős halál a Balatonon: vasi szemtanú is volt

Olvasónk leírja a döbbenetes napot, amikor egymás után ketten vesztek bele a Balatonba szeme láttára a kánikulában.

Olvasó

Balatoni nyár, szikrázó napsütés,ragyogó jó idő,28 fokos víz. A kánikula már 2 hete tart,és minden adott néhány kellemes nap eltöltésére. Nem volt ez másként a nagyszakácsi gyermekotthon lakóinak esetében sem, akik már türelmetlenül várták,hogy vízibiciklire ülhessenek. Közöttük egy testvérpár. A gyerekek vízre szálltak, de nem vették igénybe a mentőmellényeket,és besiklottak a vízre. A sekély vízben szerettek volna maradni. Ezen a partszakaszon elég sokáig be lehet gyalogolni, mire mélyülni kezd a víz. Egy részt kivéve: egy nem használt kikötő melletti részen a mélység az uralkodó. A gyerekek önfeledten szórakoztak, amikor is az egyik társuk vízbe csúszott. A víz itt mély volt, egy társa próbálta menteni, utánaugrott, és sikerült is elkapnia,de nem tudta a felszínre húznia. Egy orvos a családjával a parton sétált. A feleségével és a gyermekével. Az orvos ruhástól ugrott a vízbe, amikor látta, hogy baj történt. Ő a gyógyításnak szentelte az életét ,és az utolsó pillanatig ennek szellemében élt. A saját életét adta, áldozta azért,hogy egy másikat megmenthessen. Akkor látták Őt utoljára. A tömeg egy emberként állt össze a parton. Fagyos hangulat uralkodott el az emberek között, akik tehetetlenül kémlelték a vizet.

Érkezett segítség, rendőrség, mentőhajó, mentőhelikopter, gyermekmentő, mentő is. A vízimentősök megkérték az embereket, hogy aki tud, az segítsen. A fürdőzőket csatárláncba állították, hogy megtalálják az szerencsétlenül járt fiút, és az őt menteni próbáló orvost. Sokáig próbálkoztak az újraélesztéssel, sajnos hiába. Szörnyű volt látni az életben maradt testvért, aki keservesen zokogott a parton állva. Pótolhatatlan, érthetetlen és felfoghatatlan tragédia ez a másik család számára is. Ez a cikk az Ő emlékükre született. Tisztelettel adózom az 54 éves orvos és az áltata menteni próbált 14 éves fiú emléke felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!