Olvasó

2012.08.16. 04:46

Ki nyer ma: szavak és számok játéka

Egy nagy adag képzavarral élve fogalmazhatnék úgy is: jó lenne a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szemüvegén keresztül látni a gazdasági adatokat.

Halmos György

Elég volt az elemzők borúlátó nyilatkozataiból, akik mindig csak azt mantrázzák, hogy a piaci várakozásoknak megfelelő mértékben csökkent a bruttó hazai termék, a GDP. (A KSH szerint a GDP a  kiigazított adatok szerint 1,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.) Az elemzők  még azt sem tudják megjósolni,  hogy  az infláció  magasabb lett az előrejelzéseknél. Sőt, meglepődtek. Pedig tudhatnák, hogy az "Európa gazdasági növekedésének megfelelően alakult, így nem meglepő a magyar GDP-adat" - tájékoztatott a szaktárca. Mégiscsak furcsa a növekedést és a megfelelően jelzőt egy mondaton belül ilyen értelemben használni.  Magyarul az átlaghoz hasonló mértékben csökkentünk.

Az MSZP szerint    Matolcsy György  miniszternek távoznia kell. Többek között azért, mert Csehország kivételével a térség összes többi államában nőtt a gazdasági teljesítmény, a   német pedig  bővülni is tudott, míg  a magyar...
   
Idén még egyik kis recesszió, de jövőre folyamatos javulásra lehet számítani. Legalábbis az NGM szerint. Nincs kérem itt semmi látnivaló, még hogy recesszió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!