Olvasó

2012.08.17. 05:36

Költsük el a patikára

Bizonyára sokunknak kiszaladt a száján már, amikor nem fizettek meg neki valamit, hogy költsd patikára!

Varga Ibolya

A  jelenlegi helyzetet nézve ez egyáltalán nem irreális óhaj. Ez derült ki Szilágyi László, a Lehet Más a Politika (LMP) egészségügyi politikájáért felelős parlamenti képviselője tájékoztatójából is. Az adatok ijesztők, már  most is tetemes a gyógyszerkassza hiánya és ez jövőre csak tovább növekedik, hiszen egyre csökken a keret. Az utóbbi években a magyar emberek kényszerűen leszoktak arról, hogy betegállományba menjenek, könnyen útilaput kaphatnának a munkahelyükön, a gyógyszerek kiváltása pedig egyre többeknél anyagi megfontolás tárgya.    

Időnként az orvosok sem értik, hogy miért támogatnak korszerűtlen készítményeket, miközben az újak felírását korlátozzák. A háttérben pénzkérdés húzódik meg, a régi szerek gyártása olcsóbb.  Ezek és még bizonyára más okok is  közrejátszanak abban, hogy ma már a  magyar gyógyszertárak negyede veszteséges. Annak ellenére, hogy   világszerte a gyógyhatású szerek termelik meg a legnagyobb nyereséget. Ne gondoljuk, hogy nincs összefüggés a kettő között! Ha már eltitkoltuk a bajt és alig van  remény, az utolsó fillérünket is megadnánk a pár héttel hosszabb életért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!