Olvasó

2012.06.01. 06:20

Megint a média

Megválasztásakor azt találgattuk, mennyire lesz képes az új köztársasági elnök felülemelkedni pártpolitikusi múltján, amikor eléje kerülnek a kormánypárti többségű Országgyűlés törvényei.

Tihanyi Tamás

Erre a kérdésre most, amikor formai okok miatt visszaküldte a sokat ostorozott médiatörvényt, még mindig nem tudunk választ adni, hiszen Áder átvágta a gordiuszi csomót: bírált, de azt úgy, hogy érdemben nem akadályozta elfogadását. Az biztos, Áder ezt sokszor nem játszhatja el, és az is, hogy az ellenzéknek soha nem lehet elég szigorú. Más kérdés magának a törvénynek a megítélése, amely független az elnök személyétől, és hiába fortyognak körülötte az indulatok, nem tartozik legfontosabb dolgaink közé. A véleményformálást megnehezíti, hogy elsősorban politikai alapon történik a bírálata, s ha valaki nem szapulja eléggé, rásütik a pártbélyeget. Azon kevesek, akik szakmai módon foglalkoznak a médiával és képesek megtenni a tárgyilagos európai összehasonlításokat is, már sokkal józanabbul nyilatkoznak, mint teszik a hangulatkeltők. A téma lekerülhet a napirendről, de ehhez az kell, hogy az ellenzék belássa: a több ezer orgánum közül egyetlen rádió dolgainak felemlegetésével már nem tudnak támogatókat gyűjteni egy országban, ahol a legtöbben egy hangot se hallottak e rádiótól soha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!