Olvasó

2012.06.23. 05:10

Mit bír el a közbeszéd?

Az intolerancia sérti Magyarország népének méltóságát, vélekedik az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagja abban a levélben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnökhöz intéztek a minap.

Gombás Gabriella

Úgy vélik, a magyar vezetők dolga, hogy felemeljék szavukat az antiszemitizmussal és a fanatizmus minden formájával szemben. Mert úgymond ilyen álláspontoknak nincs helyük a civilizált közbeszédben. Az izraeli zsidók "tetves, koszos gyilkosok", és a magyarországi zsidók "ideje hamarosan lejár" - idézik a Jobbik megnyilvánulásait és Morvai Krisztina emlékezetes mondatát.
 
Így, hogy idézgetnek is az amerikai honatyák, egy hajszállal jobban érzem magam, s talán miniszterelnökünk is, hiszen mégsem a magyar lakosságra, a magyar közbeszédre, az ország lakossága többségének megnyilvánulásaira gondoltak, hanem pontosan azokra, akiket megneveztek. Akik egyelőre következmények nélkül zsidózhatnak meg buzizhatnak. Mától kezdve nyilván a washingtoni ötven képviselőt is beskatulyázzák a gyűlöletes kategóriába, noha az ő idejük közel sem járt le, és nem is fog.
 
A kormányfő majd elolvassa a levelet és talán felsóhajt. Kisebb gondja is nagyobb az amerikai képviselők aggodalmainál. Ami Morvai Krisztinát illeti, a magyar "közbeszéd" majd ismételten leszögezi: ugyan hagyjuk, mi más ez, mint a demokrácia, a szabad véleménynyilvánítás?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!