Olvasó

2012.08.22. 05:27

Mit lehet csinálni a drágulás ellen?

Emelkedik az üzemanyagok ára csütörtöktől. Már megint - teszi hozzá a hírhez rögtön, bosszúsan az autós, aki talán észre sem venné, ha nem adnák hírül, hogy a négyszáz forintot jócskán meghaladó benzin literjét néhány forinttal többért tankolja majd legközelebb.

B. Kiss László

Annak, aki mindig ugyanahhoz a kúthoz jár, talán jobban feltűnik az ismételt drágulás. Annak azonban vélhetően már kevésbé, aki mindig máshol tölti meg a tankját, hiszen az egyes kutak árai között már régóta akár több tíz forint eltérés is előfordulhat.

Autózni persze muszáj, a benzin bespájzolásával pedig feltehetően mind kevesebben próbálkoznak. A drágulás húsz liter esetén 160 forint többletköltséget okoz. Száz liter - az emelés előtt  - megvásárolt hajtóanyaggal nyolcszáz forintot lehetne spórolni. A benzint tárolni azonban robbanásveszéllyel jár, a hordóból töltögeni az autót pedig meglehetősen macerás.

A többség - én legalábbis úgy vélem - rájött: azzal, hogy ármelés előtt betáraz - mondjuk - benzinből, nem sokat segít a családi kassza kondícióján, hiszen sok más is folyton drágul. A tornacipőtől a húson át a kenyérig, nem beszélve a gyerek taníttatásának költségeiről...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!