Olvasó

2012.06.04. 05:34

Súlya van a szónak

Nagy hullámokat vet a választási kampányban égő Romániában Nyirő József, a Szálasi mellett a nyilas parlament képviselőjeként végig kitartó erdélyi író újratemetésének terve.

Klecska Ernő

Érthető, s e szempontból mindegy, hogy Nyirő – akiről pár napja még alig tudott valamit az átlag magyar – jó író volt-e. Éppen úgy, mint ahogy Adolf Schicklgruber (Hitler) és Vlagyimir Iljics Uljanov (Lenin) írói teljesítménye is irreleváns megítélésük szempontjából. E pillanat egyébként sem a legalkalmasabb arra – most, amikor a görög krízis és a nyugdíjrendszerek miatt újabb világválság lóg a levegőben –, hogy az Európai Unió után a szomszéd országokkal is rossz viszonyba keveredjünk.

Sokan elfelejtik: ha Horthy Miklósról szólunk, nemcsak a bolsevik terror előtti, békebeli Magyarországról kell beszélnünk, hanem a hárommillió koldus, a zsidótörvények, a retrográd múltba révedés országáról, az Európától való elfordulásért és legjobbjaink Amerikába „tántorgásáért” felelős elitről is. Óvatosan kellene bánni a szavakkal, mert nincs kétféle beszéd! A régi nácik bûneinek relativizálásától a székesfehérvári zsidó temető hétvégi meggyalázásáig például egyenes és rövid út vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!