Olvasó

2006.06.05. 22:00

Szegények a szegényektõl

Mórocz Zsolt

Szegény kis önkormányzatot még az ág is húzza. De nincs szegény, akinél ne volna még szegényebb. És mit csinálnak a szegények? Egymástól kérincsélnek. Kuncogva mutatja a körlevelet szegény falu szegény polgármestere, akinek még megmaradt a humora és a vagánysága, ha egyebe nincs is tessék, itt van, most tõlünk kér segítséget a rendõrség, jól jönne egy traffipax, hogy kiszûrjék a gyorshajtókat a környéken, mert sok volt a bal-eset az utóbbi hónapokban. Nana, kummog magában a polgármester, hogy még kiszûrjenek engem is, azért fizessünk? Különben tényleg sok a súlyos baleset, de nemcsak a gyorshajtók miatt. Az utat minden évben tessék-lássék betömködik, de ehhez a kamioncsordához az erõs betonkötés is kevés volna, két hónap se kell, a kátyú megint ugyanott mélyül, ahol volt, megint hiába dolgoztak.
Szegény kis falu szegény polgármestere még számba veszi sorstársait a kérõlapon, és csak le-gyint, a többieknek sincs pénzük, a nincsbõl, az évek óta tartó hiányból hogy segítsenek a rend-õrségen? Szinte biztos, hogy a rend megbízott õrei se jókedvükbõl kéregetnek, hanem mert rászorulnak. Elgondolkodtató az is, hogy a kisvárosi önkormányzati üléseken vissza-visszatérnek a problémára a rendõrök többet járõröznének, ha lenne több benzin, ha futná a többletmunkára. A kör bezárul, a hiánytól roskadó önkormányzat kényszerûségbõl mégis minden évben ad valamit az államilag finanszírozott és fönntartott rend-õrségnek, miközben tudván tudja, jövõre minden ott folytatódik, ahol idén abbahagyták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!