Frissen Vasból

2021.07.05. 14:54

Szemetes vagy nem szemetes Szombathely? – Olvasóink döntöttek a kérdésben

Kíváncsiak voltunk, hogy olvasóink mit gondolnak a témával kapcsolatban, ezért feltettünk egy szavazást az oldalunkra. A válaszadók többsége szerint szemetes a város.

vaol.hu

Éhen Gyula téren tele a szemetes. 20210622 Szombathely Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Ahogy azt már megszokhatták a vaol.hu minden héten saját szavazással jelentkezik. Már többször írtunk cikket olvasóink panaszai nyomán arról, hogy Szombathely egyes területei finoman fogalmazva sem a legtisztábbak. A Szent Iván-éji vigasságok után még napokkal is áldatlan állapotok uralkodtak a Csónakázótó környékén. Nem csoda, hogy sokakat érintett érzékenyen, hiszen egy nagyon népszerű környékről van szó.

Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink milyennek látják a vasi megyeszékhely tisztaságát, ezért egy szavazást tettünk közzé oldalunkon, amit kifejezetten sokan töltöttek ki. Két negatív, és két pozitív válaszlehetőséget is kínáltunk. Ezeket összesítve az derült ki, hogy a válaszadók többsége (55%-a) szerint kifejezetten szemetes a város, 45% pedig ezt máshogy gondolja.

De lássuk válaszokra lebontva. A voksolók 35%-a nem tartja annyira vészesnek a helyzetet, de azért szerintük még lenne hova fejlődni. 29% gondolja azt: lehangoló, ahogy kinéz a vasi megyeszékhely, ahhoz képest pedig pláne, amit a városvezetés ígért. A válaszadók 26%-a szerint úszik a város a szemétben, nincs olyan közterület, ahol ne lehetne egy zsáknyi szemetet összeszedni. Mindössze 10% érzi azt: nem szemetes Szombathely, és büszkék rá, hogy tisztaság van.

[eweb-voting id="5074898"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!