Orfalu

2016.06.01. 10:12

Vegyük kezünkbe a sorsunkat, ne hagyjuk magunkat sodródni!

Orfalu - Dr. Oláh Andor neves orvos-természetgyógyász 9 alappillérben rögzítette természetes élet- és gyógymódrendszerét. A 8. pillér, amiről ezen a héten írni fogok, az a lélek kiegyensúlyozásának módozatairól és fontosságáról fog szólni.

Gyenes Csilla

Oláh Andor ennek a pontnak a LELKIGYAKORLATOK elnevezést adta. Ebbe minden olyan módszer beletartozik (lelkigyakorlat, meditáció, reiki, pozitív gondolatok, közös zenélés, terápiás beszélgetés), amelyek segítségével megőrizhetjük lelki egyensúlyunkat.

Fontosnak tartom, hogy már kicsi kortól kezdve tanítsuk meg a legfontosabb technikákat a gyermekeknek, amelyekkel elháríthatják maguktól az ártó gondolatokat, megtanulhatják kezelni a konfliktusaikat, rendet tudnak teremteni önmagukban és maguk körül.

Fontos megmutatni nekik a különbséget, hogy milyen boldogtalan élet vár arra az emberre, aki, magába szívja a negatív gondolatokat, és öngerjesztőként teszi tönkre maga és szerettei életét, és a között az ember között, aki a nehézségeket pozitív hozzáállással könnyebben megoldja. Nem engedi, hogy a depresszió, az önsajnálat bekebelezze.

A betegségek leküzdésére, valamint a test és a lélek energiáinak harmonizálására alkalmazzák nagyon régóta a tibeti hangtálakat
Fotó: Gyenes Csilla

Minden ember életében előfordulnak tragédiák, betegségek, csalódások, mindenkivel előfordult már, hogy válaszút elé került, hogy rossz, lehúzó párkapcsolati helyzetéből kereste a kiutat, hogy nem sikerült kiszállnia a testét-lelkét felőrlő mókuskerékből. Ezek a helyzetek nyomott hagynak rajtunk, testi-lelki elváltozások, tünetek formájában jeleznek nekünk, hogy meg kell állnunk, más irányba kell keresnünk az utunkat, vagy egyszerűen pihennünk kell, szeretettel, pozitív életérzéssel kell feltöltenünk magunkat.

Persze nemcsak a felsorolt válsághelyzetek esetén, hanem minden áldott nap gondot kell fordítanunk arra, hogy lelkünket minél több kellemes, energiát adó élménnyel, gondolattal töltsük fel. Válság, döntési kényszer esetén ne halogassuk a dolgokat, keressük meg azt a módszert, amely segít nekünk a továbblépésben!

Igen jó módszer, ha az ember elvonul egy olyan helyre, ahol lelkigyakorlatot tud végezni. Ez leginkább a keresztény valláshoz köthető fogalom: olyan gyakorlatok alkalmazását jelenti, mely a személyes utunkon való előrehaladást, az Istennel való kapcsolat elmélyülését segíti. A lelkigyakorlat tehát egy folyamat, mely során növekszik az ember érzékenysége, megnő az önbecsülése, erőt kap olyan dolgok megtételére, amihez addig nem volt mersze.

Kell az elvonulás, a csendterápia, hogy minden külső tényezőt ki tudjunk zárni ahhoz, hogy csak a lelkigyakorlat folyamatára tudjunk figyelni, és kapcsolatba kerülhessünk az Univerzummal.

Címkék#életmód

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!