Őrimagyarósd

2015.07.06. 07:56

A szelfibottal is megismertette Hende Csabát a diákönkormányzat

Őrimagyarósdon találkoztak a városi diákönkormányzat táborozói Szombathely országgyűlési képviselőjével, Hende Csabával.

Cseszkó Tamás

Az őrimagyarósdi Napfény Táborban rendezte meg a városi diákönkormányzat a hagyományos nyári képzési táborát. – Nagyon jó társaság gyűlt össze az idén, büszkék vagyunk arra, hogy igazi csapattá váltunk a három nap alatt – mondta el Dávid Noel, akit márciusban választottak meg Szombathely Megyei Jogú Város diákpolgármesterének. Hozzátette, a tavaszi választások óta most volt az első olyan fórum, ahol a diákönkormányzat tagjai több napos képzés keretén belül kovácsolódhattak igazi csapattá.

(Fotó: Cseszkó Tamás)

A diák-önkormányzati vezetők meghívták a táborba dr. Hende Csabát is, aki örömmel fogadta el az invitálást. Szombathely országgyűlési képviselője ezúttal a tábor kapuin kívül hagyta a zakót, azonnal felajánlotta a fiataloknak, hogy tegeződjenek, és kötetlen beszélgetés közben számos kulisszatitkot osztott meg a jelenlévőkkel. Hende Csaba elárulta, hogyan is kezdett el politizálni, milyen tábori élményei voltak, de szólt a hazai ifjúságügy helyzetéről, és a fiatalok fontos szerepéről a városban. – Büszke vagyok a szombathelyi diákönkormányzat munkásságára – fogalmazott a képviselő, kérve a diákvezetőket, hogy bármilyen ötlettel, javaslattal bátran forduljanak hozzá, hallassák a hangjukat.

– Megtiszteltetésnek éreztük, hogy elfogadta a meghívásunkat az országgyűlési képviselőnk, és nagyon örülünk, hogy unalmas politikai frázisok helyett izgalmas beszélgetés alakult ki a rendezvényen – mondta Bársony Dóra, Szombathely diák-alpolgármestere. A beszélgetés végén a fiatalok beavatták a minisztert a jelenkor technikai rejtelmeibe is, szelfibottal készítettek tábori csoportképet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!