Őriszentpéter

2013.03.06. 11:19

Mesepark is épül Szalafőn

- Ha kimondják a falu nevét, a legtöbb embernek a Pityerszer ugrik be. Méltán, de az is tény: Szalafőn mást is fontosnak tartanak a helyiek, folyamatos a fejlesztés.

Kozma Gábor

- Örültünk a Pityerszer tavalyi, látványos fejlesztésének. Gondolva itt az épületek megújítására éppen úgy, mint új  szellemi műhelyek, Vörös Netti emlékszoba,  kialakítására. De aki itt él, az a hétköznapokban gondolkodik, számára ez a fontos  é- mondja Lugosi Arnold polgármester, aki örömmel újságolja: a  másik fontos látványos fejlesztése a településnek a templom felújítása.

A beruházást az Őriszentpéter-Szalafő társegyházközség leader pályázatból valósították  meg.  A külső felújítás megtörtént és elkészült   a kupola festése, az ablakok javítása, is.  Folyamatosak a belső munkálatok, a járófelület cseréje, a padok felújítása. A befejezés tavaszra várható, így a következő szezonra felújítva pompázhat református templomunk   halljuk.

A Szalafőn folyó másik nagy beruházás a Mesepark, amelynek építése -  látványos kezdés után látványosan leállt,  jóideje szünetel. Mi ezzel  a helyzet? - kérdeztük. -  A  kivitelező csődje miatt sajnos tényleg  húzódik a  több tízmilliós beruházás. Lassan hozzászokunk, hogy egy-egy, az unió  által finanszírozott pályázat, főleg ami ilyen nagy volumenű,  nem valósul meg  egyszerűen.

Jó hír viszont, hogy a beruházás folytatódik,  mivel  a régi vállalkozóval megtörtént a szerződés bontása. Az új építő, aki majd  befejezi  a park teljes kiépítését,  már beadta pályázatát. Lugosi Arnold amiatt egy picit csalódott, hogy nem jött össze egy fafaragó tábor.    

- Önkormányzatunk nagyon bízott abban a pályázatban, ami  ezt lehetővé tette volna  Milkovics Jenő, aki az életfánkat  is faragta,  szervezésében. Sajnos,  ezt a pályázatunkat elutasították. Ellenben újra próbálkozunk,  és kultúrházunk felújításához új pályázatot nyújtottunk be -  fogalmaz.

Nem kétséges, előbb-utóbb elérik céljaikat a szalafőiek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!