Őriszentpéter

2013.08.02. 22:00

Egy hétre feledtették velük a betegséget

A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete az idén is megszervezte az értelmileg fogyatékos és mozgássérült gyermekek nyári táborát. Ezúttal Szaknyérban töltöttek el egy hetet.

Nagy Ildikó

A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete sok-sok éve felvállalja a beteg gyermekek táboroztatását. Ez az egy hét felejthetetlen élményeket ad a gyerekeknek, és a gyermekek otthon maradt szüleinek is nagy segítség, hiszen az egy hét alatt ők is pihenhetnek, miközben tudják, hogy csemetéjük jó helyen, jó kezekben van.

Az idén harminckilenc gyermeket táboroztatott a Vöröskereszt (Fotó: György Béláné)

 

Az értelmileg fogyatékos és mozgássérült Vas megyei gyermekek - harminckilencen - Szaknyérban táboroztak. A szabadidős elfoglaltságok ezúttal az indián kultúrához kapcsolódtak, de rendeztek sportvetélkedőt, és természetesen a kézműves foglalkozások, a kirándulások sem maradtak ki a programból, hallottuk Kenedli Csilla megyei igazgatótól. A szervezők ügyeltek arra, hogy a szabadidő hasznos eltöltésére is okos tippeket kapjanak a gyerekek. s ahogy az egy táborban lenni szokott, új barátságok is születtek.

Mint mindig, most is önkéntes segítők vállalták a gyermekek felügyeletét, ellátását: az idén tizenegyen áldozták idejüket, energiájukat e nemes célra.

A tábor költségeit több forrásból fedezték: a néhány hónapja tartott jótékonysági est bevétele mellett a Magyar Vöröskereszt országos igazgatósága, Szombathely Megyei Jogú Város Civil Alapja, az önkéntesek és a vöröskeresztes tagok felajánlásai teremtették meg az anyagi hátteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!