Őriszentpéter

2014.08.08. 13:02

Befejeződtek az istálló munkálatai

Őriszentpéter – A múlt hónap végén készült el az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság száz férőhelyes szarvasmarha istállója.

Farkas Eszter

A hatóságok a helyszíni szemlén mindent rendben találtak, az ünnepélyes átadás a jövő hónapban lesz. Az épület körül a munkagépek közlekedését megkönnyítő betonburkolatú, csúszásmentes térfelületek és utak is készültek, valamint takarmány- és trágyatárolót is létesítettek. Továbbá felújították a tüzivíz tárolót, valamint kerítést építettek a terület köré.

Az új istállónak köszönhetően megnőtt a lehetőség arra, hogy az igazgatóság bővíthesse a tíz éve meglévő magyartarka szarvasmarha gulyát. A növekvő létszámú állatállomány több gyepterület szénáját tudja majd hasznosítani, így az őrségi táj ápoltabb rétekben lesz gazdagabb. A legelő állatoknak köszönhetően a park képes lesz megőrizni az őrségi táj értékeit és harmóniáját, amely évről évre sok kikapcsolódni vágyót csábít a környékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!