Őriszentpéter

2014.09.11. 10:25

Most már eső után is lehet parkolni az őriszentpéteri egészségháznál

Őriszentpéter - Csütörtökön volt a műszaki átadása az egészségház térköves parkolójának.

Kálmán György

A kisváros egészségügyi intézménye 2011-ben készült el. A pályázati támogatásból megvalósuló építkezés költségvetését többször is módosítani kellett a pénzügyi válság miatt. A takarékossági intézkedések miatt a parkoló a tervezett térkő helyett kőzúzalékos burkolatot kapott. Csapadékos időben az agyagos talaj a folyamatos feltöltés ellenére elnyelte a zúzalékot, kátyúk keletkeztek, sáros volt a terület. Ezt a problémát orvosolták az önkormányzat saját erős beruházásával. A térkövezés 2,8 millió forintba került.

Ugyancsak saját erőből tervezik a szeri utak hibáinak kijavítását. Az utak állapotát nemrégiben vizsgálták felül, elkészült a műszaki szakvélemény arról, hogy hol vált szükségessé a felújítás – tudtuk meg Őr Zoltán polgármestertől, aki elmondta, hogy prioritást élvez az alszeri, a baksaszeri, az alsó égésszeri és Galambosszeren egy 300 méteres útszakasz. A csatorna nyomvonalának megsüllyedése és a kátyúk okoznak gondot itt. Javításukra meg kell találni a legjobb technológiai megoldást.

A polgármestertől megtudtuk, hogy le szeretnék cserélni a település kisbuszát. A városi státusz nem teszi lehetővé ennek pályázati úton történő megvalósítását, így kénytelenek saját pénzen járművet beszerezni. Új gépkocsiban nem gondolkodhatnak, ám a környező települések használt járműveiből vásárolnának egyet. Az idei költségvetésükben a térkövezést és a gépjárművásárlást is betervezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!