Őriszentpéter

2014.10.04. 14:47

Világ gyaloglónap Őriszentpéteren

A World Walking Dayt, vagyis a világ gyaloglónapját a szervezők a Rio de Janeiró-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították útjára 1992. június 7-én.

Fekete Lászlóné

2000 óta már minden kontinensen, több mint hatvan országban - 1999-től Magyarországon is - rendeznek ilyen napot október első hétvégéjén. A program célja, hogy idősek és fiatalok jó levegőn, félórás gyaloglással tegyenek néhány lépést egészségük megőrzése érdekében, s szokjanak hozzá e nem megerőltető testmozgáshoz. Csupán könnyed sétát kell tenni, nem az atlétikai gyaloglás kötött stílusában. Az Őriszentpéteri Általános Iskola minden tanulója, tanítója és tanára, sőt még a technikai dolgozók közül is volt, aki úgy gondolta, hogy tesz annyit az egészségéért, hogy gyalogol. Nem fél órát, hanem ennél többet.

A fényképen az őriszentpéteri iskola tanulói, tanárai. Elöl Horváth László igazgató

A szokásos őszi időszakra szervezett túra az időjárás viszontagságai miatt, több módosítás után megvalósult a héten. Azért is várták a tanulók és tanáraik ezt a túrát, mert ilyenkor az osztályok kis közössége a főzéstudományaikról is számot adhatott. A gulyások, pörköltök színes ízvilága, a szándékok sokasága jelezte, minden résztvevő várta és elégedett volt. Ez a nap az, amikor a nem éppen 100%-os készítésű étel is sikert tud elérni. Ilyenkor jó lenne néhány szülőnek is látnia, hogy mire képes csemetéje, milyen finom a saját főzésű akármi. A hangulat fergeteges. Az Őrségi Nemzeti Park helyet biztosított Keserűszeren, ahonnan a gyalogtúra a Katolikus templom felé folytatódott. Hosszú sorban gyalogolt minden résztvevő és élvezte az aznapi „esőmentességet”, és örült a fel-felbukkanó napsütésnek. Visszaérve az iskolákhoz a kicsik hazamentek, a nagyobbak még futóversenyt rendeztek. Mindenki nyert, aki tett az egészségéért ennyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!