Őriszentpéter

2014.11.23. 19:10

Adventi programok Őriszentpéteren

Őriszentpéter - Hatodik éve tartja a kisvárosban az iskola az adventi hétvégeken programjait. Az idén az őriszentpéteri iskolások adventi rendezvénysorozatukat november 28-án 17 órakor kezdik a város központjában.

Fekete Lászlóné

Az első adventi műsort az alsó tagozatos tanulók adják. Az adventről, népszokásokról, adventi kalendáriumról állítottak össze hangulatos műsort. A második hét végén a mikulásé lesz a főszerep. December 5-én 17 órától az óvodások kedves műsorát nézhetik meg az érdeklődők. A harmadik, december 12-i hétvégi műsor szintén az adventhez és a Lucázáshoz kapcsolódik.

Az első hét végétől a három királyok és a szent család alakjai láthatók, melyek Tóth László művésztanár munkáját dicsérik. Fotó: Fekete Lászlóné

Az iskolások december 19-én délután tartják hagyományos karácsonyi műsorukat a helyi művelődési házban. A negyedik hétvégi programban az alkalomhoz illő dalokat adnak elő az énekkaros gyerekek, és gyertyagyújtás lesz 16 órától Őriszentpéter központjában.

Az első három rendezvényen adventi vásári hangulatot szeretnének tartani a szervezők. Hetek óta szorgosan készülnek a gyerekek. A szervezők meghitt, hangulatos adventi programokkal várják az érdeklődőket.

Az első hét végétől a város központjában a három királyok és a szent család alakjai láthatók, melyek Tóth László művésztanár munkáját dicsérik. A betlehem mellett feldíszített karácsonyfa és ünnepi fények teszik hangulatosabbá a teret. A nagyméretű adventi koszorún Őr Zoltán Őriszentpéter város polgármestere gyújtja meg az első gyertyát.

Minden érdeklődőt várnak az adventi várakozás közös, meghitt ünneplésére, melyet Őriszentpéter város önkormányzata és helyi vállalkozók segítenek, támogatnak..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!