Őriszentpéter

2014.11.04. 13:50

Csőcsúszdáztak - Gyakorlat az általános iskolában

Őriszentpéter - Az idei év újdonsága a helyi általános iskolában, hogy Siska Barnabás tűzoltó irányításával tűzoltó szakkör is beindult.

Fekete Lászlóné

A frissen alakult, gyermekekből álló tűzoltó raj folyamatos elméleti és gyakorlati képzésben részesül. Ehhez kapcsolódóan a szlovén társszervezetek összefogásával nemrég különleges bemutatót tartottak. Ennek központi témája volt, hogy űz esetén hogyan menthetők ki az épületből a gyerekek. Egy közel kétszáz fős intézménynél nagyon fontos az odafigyelés és gyakorlati tapasztalat.

Gaál Balázs látványosan mutatta be a mentés módszereit mindenkinek tetszett a csőcsúszda (Fotó: Fekete Lászlóné)

A szlovén tűzoltók több milliós zárt csőcsúszdáját az iskola kémiai termében szerelték fel, és az iskola előtti főútra vezetett ki. A menekülés ezúttal szerencsére csak gyakorlat volt, de hasonlóra lehet szükség éles helyzetben is. Kicsik, nagyok, szülők és minden jelenlevő élvezte a bemutatót. Végül az iskola igazgatóhelyettese és Zsigovits Józsefné, az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke is lecsúszott a mentési bemutatón.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!