Őriszentpéter

2014.12.18. 16:05

Időseket köszöntöttek

Őriszentpéter - A közelmúltban került sor az idős emberek köszöntésére. A művelődési házban tartott eseményre közel száz 65 év feletti városlakó jött el.

Kálmán György

A vendégeket Őr Zoltán polgármester köszöntötte, és ünnepi beszédének elején arról szólt, hogy az Idősek Világnapja október 1-jén van, ám jól bevált szokás a városban, hogy azt a szeretet ünnepéhez közeli időpontban rendezik meg. Úgy érzik, hogy ilyentájt ünnepelni az időseket sokkal meghittebb, bensőségesebb. Végül megköszönte az idős városlakók egy életen át tartó munkáját, és azt, hogy tapasztalataikkal mindig segítették a fiatalokat. A polgármester az ünnep közeledtével kellemes karácsonyt kívánt mindenkinek.

Középen a 91 éves Sántha Rezső bácsi, aki a legidősebb az ünnepeltek közül. Jobbról felesége, Magdus néni és a Mihály házaspár (Mihály József, Mihály Józsefné), balról pedig Kovács Gáborné ül. Mögöttük Őr Zoltánné áll. Fotó: Kemencei Ilona

Egy kis ajándékot is kapott minden 65 év feletti őriszentpéteri idős ember, és az ünnepségen részt vevők vendéglátásban részesültek. A rendezvényt az Őrségi Baráti Kar műsora és az iskolások tánca színesítette. A kellemes délutáni együttlét alatt jutott idő beszélgetésre, anekdotázgatásra, nótázásra és táncra. Az idősek köszöntését az önkormányzat finanszírozta, a program szervezésében és lebonyolításában a helyi vöröskeresztes aktivisták jeleskedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!