Őriszentpéter

2014.12.04. 18:20

Köszöntötték az időseket

Őriszentpéter - Az elmúlt hétvégén került sor Őriszentpéteren az idős emberek köszöntésére. A művelődési házban tartott eseményre közel száz 65 év feletti városlakó jött el.

Kálmán György

A vendégeket Őr Zoltán polgármester köszöntötte, és ünnepi beszédének elején arról szólt, hogy az Idősek Világnapja október 1-én van, ám jól bevált szokás a városban, hogy azt a szeretet ünnepéhez közeli időpontban rendezik meg. Úgy érzik, hogy ilyentájt ünnepelni az időseket sokkal meghittebb, bensőségesebb. Szokás ilyenkor beszámolni arról, hogy az önkormányzat mit végzett az esztendőben. A polgármester ezt megtette, és egyebek mellett megemlítette a tavasszal átadott napelemes projektet, mint az önkormányzat első termelő beruházását. Szólt még a megújult tűzoltószertárról, és az elkészült konditeremről. Saját erőből valósult meg az egészségház parkolójának térkövezése, és sikerült a régi kisbusz helyett egy újabbat vásárolni.

Fotó: a szerző

A jövő tervei között szerepel a sárga ház felújítása, egy turisztikai fejlesztés és annak az ingatlannak a megvásárlása, amellyel a városgazdálkodásnak biztosítanának telephelyet. Köszöntője végén Őr Zoltán megköszönte az idős városlakók egy életen áttartó munkáját, és azt, hogy tapasztalataikat mindig segítették az utánuk jövő generációt. Az ünnep közeledtével kellemes karácsonyt kívánt mindenkinek, és nem utolsósorban jó szórakozást az idősek napján. Egy kis karácsonyi ajándékot is kapott minden 65 év feletti őriszentpéteri idős ember, és az ünnepségen résztvevők vendéglátásban részesültek. A rendezvényt az Őrségi Baráti Kar műsora, és az iskolások tánca színesítette. A kellemes délutáni együttlét alatt jutott idő beszélgetésre, anekdotázgatásra, nótázásra és táncra. Az idősek köszöntését az önkormányzat finanszírozta, szervezésében és lebonyolításában pedig a helyi vöröskeresztes aktivisták jeleskedtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!