Őriszentpéter

2015.03.12. 10:20

Ultrahangkészüléket kaptak

Őriszentpéter - Nagy értékű, a betegellátást nagyban segítő eszközadományt kaptak az őrségiek március elején.

Kálmán György

Az őriszentpéteri egészségházban üzemelték be azt a modern ultrahangkészüléket, amelyet Bernhard Maier, adományozott a régióban élőknek. Az Őrségbe érkező műszer a Szentgotthárd -Rábafüzes Német Kisebbségi Önkormányzat közreműködésével ért célba. Az egykoron az egészségügyben dolgozó őriszentpéteri Szabó Anikónak a jóvoltából került a kisebbségi önkormányzat látókörébe Őriszentpéter, azon belül dr. Nagypál Judit háziorvos.

Az átadáson Bedi Beatrix, Rimán Lászlóné alpolgármester, Dr. Nagypál Judit háziorvos, Bernhard Maier és Szabó Anikó
Fotó: Kemencei Ilona

Az ultrahang készülék átadóján Bernhard Meier elmondta, magyarországi tevékenysége során azon fáradozott, hogy a magyar egészségügy az osztrákhoz hasonlóan modern eszközökkel legyen felszerelve. Adományozásait 2011-ben kezdte. Biztatta a jelenlévőket, hogy a jövőben is forduljanak hozzá bizalommal, amiben tud, segíti az őrségieket. Dr. Nagypál Judit háziorvos megköszönte az adományozónak a készüléket. Elmondta, hogy a sürgősségi betegellátásba nagy hasznát veszik a berendezésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!