Őriszentpéter

2015.07.09. 19:38

Újabb jubileum Őriszentpéteren

Őriszentpéteri - 1995 nyarán, éppen 20 évvel ezelőtt indult útjára az Őriszentpéteri Általános iskolában az a hagyomány, hogy a tanulóknak „Sporttábort” szerveznek.

Civil Tudósítónktól

A koncepció, hogy a mindennapi strandolás mellett a gyerekek gyalogos, kerékpáros és vízi túrák keretében megismerjék hazánk szépségeit, épített és természeti nevezetességeit.

Az idei, sorozatban 21. táborban Káptalanfüred volt a központ.

A 46 gyermek 4 tanárral a zánkai, káptalanfüredi, tihanyi, balatonalmádi és a balatonkenesei strandon lubickolhatott önfeledten. A napok reggeli tornával indultak. Majd gyalogos túrák keretében meghódították a Csere-hegyi és az Óvári-kilátót, ahonnan csodálatos balatoni panoráma tárult a szemük elé. Kerékpáros túrán először eljutottak a Tihanyi apátsághoz, majd másnap egy balatonfűzfői bobozást beiktatva egészen Balatonkeneséig kerekeztek. A két napon kb. 80 km-t teljesítettek összesen. Látványnak sem volt utolsó az 50 főből álló 150-200 m hosszú kerékpáros karaván. Amerre jártak mindenki dicsérte a fegyelmezett és kitartó társaságot.

Elöl középen Horváth László intézményvezető. Fönn a középső részen balról jobbra Nagyné Takács Marianna, Németh Ibolya, Szépné László Valéria tanárok a gyerekek körében.

Az élmények sorába tartozik a vízi élménypark, a vízibiciklizés, az esti fürdőzés, valamint a nagy csatákat hozó esti foci, kézilabda mérkőzések és az izgalmas kidobók.

A tábor utolsó estéjén a gyerekek a hagyományoknak megfelelően jó hangulatú, humoros műsorokat adtak elő. Ezt követte a táborzáró disco, ahol mindenki táncolhatott kedvére.

A gyermekek jó hangulatban, nagyon sok élménnyel tértek haza, amit ezekben a napokban reméljük, örömmel osztanak meg szüleikkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!