Őriszentpéter

2015.09.10. 09:34

Új orvos érkezhet Őriszentpéterre

Őriszentpéter - Jövő hétfőn ismét összeül a testület, hogy fontos kérdésekben hozzanak döntéseket. Orvosi praxis és közvilágítás is terítékre kerül.

Bajdó Bettina

Hétfőn délután fél ötkor kezdődik a testületi ülés, melyen több érdekes napirendi pontot is tárgyalnak a képviselők. Az egyik legérdekesebb téma a kettes számú orvosi körzet kérdése, mely régóta betöltetlen, vagyis helyettesítéssel oldják meg a gyógyítást. Érkezett egy érvényes pályázat a praxis betöltésére, ezt bírálják majd el az őriszentpéteri és az ispánki képviselők. A kettes számú orvosi körzet egyébként a legnagyobb, közös Ispánkkal, mintegy 1100 ember tartozik a rendelőhöz.

Egy régóta húzódó műszaki kérdés végére is pont kerülhet. Alsószeren megoldatlan egy ideje a közvilágítás kérdése, mivel a lámpák nem az út szélén, hanem a réten vannak, így nem világítják be a közlekedési vonalat. Ha igennel szavaznak a képviselők, akkor megrendelik a lámpatestek áthelyezését és fénybe borulhat az utca.

Folytatja a város az önkormányzati vagyon gyarapítását, eddig két ingatlant vásároltak meg, most egy szántó sorsáról döntenek majd. Őriszentpéter a megújuló energiaforrásokra nagy hangsúlyt fektetett eddig is, az intézményeik tetején napkollektorokat helyeztek el. Ezen az úton szeretnének továbbhaladni, így, ha megveszik a szántót, akkor a jövőben szeretnének pályázati forrás segítségével egy napelemparkot kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!