Őriszentpéter

2017.04.02. 14:05

A tavasz sem unalmas

Őrség - Egyre több a szabadtéri program és már a húsvéti ünnepre is felkészültek Őriszentpéteren.

Bakos Ágnes

Tényleg itt a tavasz: már minden nap látogathatóak az őrségi nemzeti parki bemutatóhelyek. Az első áprilisi hétvégén nyitott ki a szalafői Őrségi Népi Műemlékegyüttes és a szőcei Lápok Háza, kisebb állagmegóvó munkák után. A héten nemzetközi szervezett túrasorozat része lesz a két helyszín.

Már elkészült a húsvéti dekoráció Őriszentpéter központjában
Fotó: Tóth Jenő

A Pannon Természeti Élménynapok Burgenlandban és Nyugat-Magyarországon kínál túrákat három napon át - ehhez csatlakozott az Őrségi Nemzeti Park. Április 7-ére, 8-ára és 9-ére is hirdettek túrákat. Az első egy természetismereti séta a szőcei tőzegmohás lápréten. A második egy tavaszi barangolás Szalafő szereinek világában, a harmadik nap a hármashatáré, akkor a felsőszölnöki Szlovén Mintagazdaságból indul túra.

Egy héttel később már a húsvété lesz a főszerep. A Pityerszeri húsvétvárót április 15-én rendezik Szalafőn. Őriszentpéteren pedig kicsik és nagyok is hangolódhatnak már az ünnepre, hiszen hatalmas kosár és fából faragott színes nyulak jelzik a tavaszt és a húsvét közeledtét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!